Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale"

ADMITERE FILM ciclul I Licenta


ADMITERE FILM ciclul II Master

ADMITERE TEATRU ciclul I Licenta



ADMITERE TEATRU ciclul II Master

ADMITEREA LA DOCTORAT

Cifra de scolarizare

METODOLOGIA DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE A CONCURSULUI DE ADMITERE ÎN ANUL UNIVERSITAR 2008/2009

Admiterea în învăţământul superior la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" din Bucureşti se organizează pe domenii de studiu de licenţă şi se face numai prin concurs de admitere.

Domeniile de studiu de licenţă sunt: Teatru (cursuri de zi cu durata de studii de 3 ani) şi Cinematografie şi media (cursuri de zi cu durata de studii de 4 ani).

Pot participa la concursul de admitere, absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat (sau echivalentă cu aceasta) şi/sau studenţii care vor să urmeze o a doua specializare.

Pot candida la admitere şi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene în aceleaşi condiţii prevăzute de lege pentru cetăţenii români, inclusiv în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare.

Un candidat declarat admis poate beneficia de finanţare de la bugetul de stat pentru un singur domeniu de studiu şi o singură instituţie de învăţământ superior, pe durata normală de studii.

Un candidat declarat admis poate urma o singură specializare pe loc finanţat de la bugetul de stat pentru durata normală de studii.

Un candidat care a urmat un ciclu de studii pe locuri finanţate de la buget poate urma un alt ciclu de studiu doar în regim cu taxă.

Candidatul admis la mai multe specializări pe locurile fără taxă este obligat să opteze pentru specializarea la care doreşte să fie finanţat de la bugetul de stat, la o singură instituţie de învăţământ superior.

Absolvenţii cu diplomă de licenţă ai învăţământului superior particular au dreptul să urmeze o a doua specializare, pe locurile finanţate de la buget, în urma reuşitei la admitere.

Absolvenţii cu diplomă de licenţă (sau echivalentă cu aceasta) ai învăţământului de stat pot urma o a doua specializare în regim cu taxă.

Candidaţii admişi la a doua specializare în învăţământul superior de stat pot urma studiile astfel:

a) dacă prima specializare a fost făcută în regim fără taxă, cea de a doua specializare va fi în regim cu taxă;

b) dacă prima specializare a fost făcută în regim cu taxă în învăţământul particular sau cel de stat, cea de a doua specializare va fi în regim fără taxă, dacă sunt satisfăcute cerinţele admiterii.

Admiterea în învăţământul superior se face strict în ordinea descrescătoare a mediilor generale obţinute de candidaţi, la fiecare specializare în parte.

De locurile cu taxă de studiu, pot beneficia, la cerere şi candidaţii aflaţi sub linia de admitere pentru locurile finanţate de la buget, în ordinea descrescătoare a mediilor, dar care satisfac cerinţa minimală de admitere şi numai în limita numărului de locuri stabilit.

Rezultatele concursului de admitere, verificate şi aprobate de Comisia Centrală de Admitere se aduc la cunoştinţă celor interesaţi prin afişare, specificându-se ora şi data afişării.

Media minimă de admitere pentru locurile finanţate de la buget şi pentru cele cu taxă nu poate fi mai mică decât 5 (cinci).

La probele orale sau practice nu se admit contestaţii, indiferent de etapa în care acestea au fost susţinute.

La lucrările scrise din etapa I, contestaţiile se primesc în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor, iar la cele din etapa a II-a, în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor.

Deciziile comisiilor de contestaţie sunt definitive.

Locurile rămase neocupate după admitere se gestionează la nivelul fiecărei facultăţi, în cadrul domeniului de studii de licenţă şi specializări.

În vederea înmatriculării, candidaţii admişi au obligaţia să depună la secretariatul facultăţii diploma de bacalaureat în original, până la data de 7 octombrie 2008 (în cazul în care înscrierea s-a făcut pe baza adeverinţei eliberată de liceu). Neprezentarea diplomei de bacalaureat, în original, în termenul stabilit duce la pierderea locului finanţat de la buget.

PERIOADĂ DE ÎNSCRIERE
FACULTATEA DE TEATRU - CICLUL I LICENŢĂ
(sesiunea august-septembrie 2008)


18-22 august 2008
între orele 9:00-14:30

TAXĂ DE ADMITERE
Etapa I - 100 lei
Etapa a II-a - 100 lei
Specializarea SCENOGRAFIE (etapă unică) - 150 lei


PERIOADĂ DE ÎNSCRIERE
FACULTATEA DE FILM - CICLUL I LICENŢĂ
(sesiunea august-septembrie 2008)

18-22 august 2008

TAXĂ DE ADMITERE :
Etapa I - 200 lei
Etapa a II-a - 200 lei

DOSARUL DE ÎNSCRIERE LA CONCURSUL DE ADMITERE VA CONŢINE URMĂTOARELE:

  • un dosar plic;
  • cerere tip de înscriere (unde se vor menţiona, sub semnătură proprie, toate datele solicitate de formular);
  • diploma de bacalaureat (sau echivalenta acesteia) în original sau adeverinţă eliberată de liceu pentru absolvenţii promoţiei 2008 (în care se menţionează media generală de la bacalaureat, notele obţinute la probele susţinute şi mediile obţinute în anii de liceu);

În cazul în care candidatul s-a înscris la o altă facultate, în locul diplomei de bacalaureat (sau adeverinţei - după caz) va anexa o copie legalizată a acesteia şi copia legitimaţiei de înscriere la concurs la prima facultate, autentificată, după original, de către secretariatul la care s-a făcut înscrierea.

  • certificatul de naştere, în copie legalizată;
  • adeverinţă medicală tip (în care se vor menţiona şi examenul radiologic pulmonar şi examenul serologic);

Candidaţii de la specializările Artele spectacolului - Actorie şi Artele spectacolului - Păpuşi - Marionete vor trebui să prezinte şi rezultatele examenului medical O.R.L., pe care îl pot efectua la orice medic specialist.
Candidaţii pentru specializarea Cinematografie, fotografie, media (Imagine de film şi T.V.) vor efectua suplimentar, la orice medic specialist, un control oftalmologic, al cărui rezultat va figura pe adeverinţa medicală, cu menţiunea "apt - Imagine".

  • adeverinţă din care să rezulte calitatea de student (pentru studenţii care urmează o a doua specializare);
  • diploma de licenţă sau diploma echivalentă cu aceasta în original (după caz);
  • 5 fotografii tip B.I.;
  • adeverinţă de recrutare sau livret militar în original (pentru candidaţii băieţi);
  • B.I./C.I. şi copie;
  • chitanţa de achitare a taxei de înscriere la concurs;


Vor fi scutiţi de plata taxei de înscriere la concurs, în temeiul cererii depuse la Comisia Centrală de Admitere:

- copiii personalului didactic*, cei ai personalului angajat în UNATC, precum şi candidaţii cadre didactice;
- candidaţii orfani de ambii părinţi;
- candidaţii proveniţi de la casele de copii sau din plasament familial;
- copiii eroilor martiri ai revoluţiei, precum şi cei răniţi în Revoluţia din Decembrie 1989.

Aceşti candidaţi vor anexa la cererea de înscriere şi acte doveditoare (adeverinţă de încadrare de la locul de muncă al părinţilor; copii legalizate după certificatele de deces ale părinţilor - în cazul celor orfani de ambii părinţi; adeverinţele de la casa de copii - în cazul celor aflaţi în această situaţie; copie legalizată a certificatului de deces al părintelui erou-martir al Revoluţiei sau, după caz, a certificatului medical ori alt document doveditor, în situaţia în care însuşi candidatul a fost rănit în lupta pentru victoria din Decembrie '89.)

* Copiii personalului didactic beneficiază de acest drept o singură dată şi numai pentru o singură instituţie de învăţământ superior de stat.

Informatii admitere:

FACULTATEA DE TEATRU

Tel. 252 80 20 int. 115, 120

FACULTATEA DE FILM

Tel. 252 80 20 int. 105, 103


Sursa: http://www.unatc.ro/

0 comentarii: